Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Reumatolog till Nyköping

Sammanfattning

Vi önskar en reumatolog till Nyköpings lasarett så att våra medlemmar slipper åka till Eskilstuna för att få kortisoninjektioner.

Beskrivning

Vi i Reumatikerföreningen Östra Sörmland önskar att en läkare från Mälarsjukhuset i Eskilstuna kommer till Nyköpings lasarett med jämna mellanrum för att ge kortisonsprutor till de som behöver det. Som det är idag får vi åka till Eskilstuna för att få sprutan, vilken tar max 3 minuter, medan resan i sig tar mer än 4 timmar om man åker kommunalt, eller mer än 3 timmar om man har tur att ha en bil och fortfarande kan köra. Vi tycker inte att det är rimligt från flera perspektiv; patienternas tid, välmående och även vår miljö.
Vi är cirka 300 medlemmar med olika reumatiska diagnoser från Reumatikerföreningen Östra Sörmland. Utöver det finns många fler som inte är med i förbundet, men som också har svår värk i sina kroppar och beroende av sina kortisonsprutor.
Vi hoppas att även ni tycker att det är rimligt att en läkare åker till Nyköping i stället för att många patienter åker till läkaren i Eskilstuna.

Vänligen,
Reumatikerföreningen Östra Sörmland
genom Styrelsen